Cronică de eveniment: Viitorul UE, în lumina Declarației de la Roma

Articol și foto de Asist. Univ. Dr. Flavia Durach

Luni, 27 martie 2017, Facultatea de Management, Departamentul de Relații Internaționale și Integrare Europeană și Center for EU Communication Studies din cadrul Facultății de Comunicare și Relații Publice au organizat o masă rotundă pe tema viitorului Uniunii Europene. Dezbaterea a avut loc în contextul Summit-ului UE din data de 25 martie, care a marcat aniversarea a 60 de ani de la semnarea Tratatului de la Roma.

6

În lumina acestui eveniment de importanță majoră, SNSPA a invitat reputați specialiști români din diplomație, afaceri europene, politică și economie pentru a discuta care este semnificația semnării Declarației de la Roma pentru viitorul Uniunii Europene, dar și pentru dezvoltarea României în context european.

9

Dezbaterea a fost deschiță și moderată de către conf. univ. dr. Loredana Radu – Director al Departamentului de Comunicare și al Center for EU Communication Studies din cadrul Facultății de Comunicare și Relații Publice, SNSPA. Au luat cuvântul: prof. univ. dr. Iordan Bărbulescu – Președinte al Senatului SNSPA și Director al Departamentului pentru Relații Internaționale și Integrare Europeană, SNSPA; conf. univ. dr.  Cristian Pîrvulescu – Decan al Facultății de Științe Politice, SNSPA; lect. univ. dr. Victor Negrescu – Europarlamentar, Departamentul pentru Relații Internaționale și Integrare Europeană, SNSPA; prof. univ. dr. Daniel Dăianu – Membru al Academiei Române, Banca Națională a României, Departamentul pentru Relații Internaționale și Integrare Europeană, SNSPA; Dr. Ioana Petrescu – fost Ministru de Finanțe, Facultatea de Management, SNSPA; Dna. Angela Cristea  – Șef al Reprezentanței Comisiei Europene în România.

20170327_173022

Invitații au explorat consecințele Declarației de la Roma și, implicit, semnificațiile scenariului de viitor pentru care au optat liderii europeni („în ritmuri şi cu intensităţi diferite”) din multiple perspective: diplomatică, politică și economică. Implicațiile pentru domeniul afacerilor europene, dar și poziția României pe scena UE, au fost dezbătute, cu participarea publicului, pe parcursul celor două ore de eveniment.

16

 

About the Author