Ce reprezintă „Convorbiri Europene”

Revista Convorbiri Europene poartă un tribut celebrei reviste „Convorbiri literare”, apărute la 1 martie 1867 la Iași, care a reprezentat vocea societății Junimea în perioada când statul român modern se închega. Având un spirit tânăr, care adera la valorile europene de atunci, revista a reușit să impună o direcție modernă în cadrul culturii române, publicând în paginile sale scrieri de la diverse personalități, în special din literatură și viața politică.

Convorbiri Europene aderă la valorile Uniunii Europene, dar nu este un organ de propagandă al acesteia ci, din contră, încurajează dezbaterea în spațiul public prin publicarea opiniilor deschise despre actualitatea, trecutul și viitorul Europei. Platforma încearcă să prezinte, prin articolele publicate și prin evenimentele organizate, o privire completă, de 360 grade asupra diverselor evenimente care au legătură cu politica, economia și cultura Uniunii Europene.

Revista Convorbiri Europene este fondată de un grup de cadre didactice de la Școala Națională de Studii Politice și Administrative, București – prof. dr. Paul Dobrescu, prof. dr. Alina Bârgăoanu și conf. dr. Loredana Radu.

Redacția: Director – Alina Bârgăoanu, Redactor-Șef – Costin Șerban, Specialist social media – Marina Enache

No comments

Leave a Reply