Vrei să colaborezi cu noi?

Revista online Convorbiri Europene publică articole de opinie, comentarii sau interviuri pe teme europene. Cu alte cuvinte, ne interesază scrieri care tratează Europa sau Uniunea Europeană din punct de vedere politic, cultural, economic sau social în următoarele forme: articol de opinie/editorial, comentariu sau interviu.

Articolele de opinie între o pagină și o pagină și jumătate (după normele standard: Times New Roman, fond 12, 1,5 spațiere, între 300 și 500 de cuvinte); în anumite situații, când lucrările depășesc aceste limite de spațiu, articolele se pot publica în două părți (sau mai multe, dacă este cazul). Publicăm articole pe orice temă, însă trebuie să țineți cont de profilul revistei – nu dorim articole cu fraze lungi sau complicate care ar plictisi cititorul din online. Nu suntem o publicație academică, chiar dacă fondatorii noștri sunt universitari. Deși publicăm subiecte serioase, stilul în care sunt prezentate acestea trebuie să fie accesibil unei categorii mai largi decât scholars.

Comentariile sunt articole de opinie scurte, de regulă între 100 și 300 de cuvinte și se pot trimite doar în corpul mailului, fără să facă parte dintr-un document word la aceeași adresă.

În ceea ce privește interviurile, ne interesează discuții cu oameni din politică, economie sau cultură care au în activitățile lor un rol cu privire la UE/Europa. Primim propuneri de interviuri și, dacă este de interesul nostru, putem chiar publica interviuri luate de voi unor personalități.

Scrieți corect gramatical, folosiți ghilimele românești ( „ ” și nu ” ” ) și diacritice. Publicăm doar texte originale, care nu au mai fost publicate anterior (incluzând articolele publicate pe blogul personal sau doar în print).

Colaborăm cu cadre didactice universitare, dar nu exclusiv; primim articole de la studenți, oameni care lucrează în public affairs sau politică, precum și de la specialiști în diverse domenii.

Vă dorim mult succes!

No comments

Leave a Reply