Congresul European al Autorităților Locale: despre schimbări globale și provocări regionale

Articol de Asist. Univ. Flavia Durach

Foto de Florentina Costache, IER

În perioada 27-28 martie 2017, prof univ dr. Alina Bârgăoanu, Decan al Facultății de Comunicare și Relații Publice (SNSPA), președintele Consiliului de Administrație IER și membru fondator al revistei „Convorbiri europene” a participat, la Cracovia, la cea de-a treia ediție a Congresului European al Autorităților Locale.

Prof. Bârgăoanu s-a numărat printre membrii panelului de dezbatere cu tema Regiuni CREATIVE: provocări și oportunități”, organizat de Institutul European din România (IER) în parteneriat cu Institutul pentru Studii Estice (ISE, Varșovia) și Centrul de Cercetare Silvia Santagata – CSS-Ebla (Italia), sub moderarea doamnei Gabriela Drăgan, Director General al IER. La dezbatere au participat invitați din Italia, România, Polonia, Ucraina și Federația Rusă, reprezentanți ai autorităților locale, precum și reputați experți și analiști din statele membre ale Uniunii Europene.

Cracovia3

Congresul European al Autorităților Locale se dorește a fi o platformă de schimb de opinii, cunoștințe și experiență pentru liderii autorităților locale, elitele regionale, reprezentanții administrațiilor de stat, ai ONG-urilor și ai mediului de afaceri. Misiunea congresului este de a crea o atmosferă pozitivă în vederea facilitării schimbului de informații și îmbunătățirea cooperării între regiunile din Uniunea Europeană.

Cracovia2

Plenara organizată în prima zi a Congresului a fost dedicată schimbărilor globale și provocărilor la care Europa și autoritățile locale trebuie să răspundă pe termen mediu și lung. Temele de interes au inclus: coeziunea și dezvoltarea regională, necesitatea independenței financiare a autorităților locale, influența ISD în dezvoltarea regiunilor etc.

Cracovia1

Delegația IER la acest eveniment a fost formată din prof. univ. dr. Alina Bârgăoanu, președintele Consiliului de Administrație IER, prof.univ.dr. Gabriela Dragan, director general, Florentina Costache, șef serviciu Comunicare și Marketing și Mihai Sebe, expert, Biroul Studii și Analize.

About the Author