Un nou eveniment World Café, la SNSPA: „În dialog cu cetățenii pe tema migrației și a drepturilor fundamentale”

În data de 29 noiembrie 2016, în incinta Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), s-a desfășurat al doilea eveniment din seria dezbaterilor în format „world café” (cafenea publică), organizate de Centrul de Informare Europe Direct București şi Institutul European din România în perioada noiembrie-decembrie 2016. Aceste dezbateri urmăresc creșterea gradului de informare al cetățenilor pe problematici europene, aceştia având astfel posibilitatea de a interacţiona cu specialişti în domeniu şi de a discuta pe marginea unor teme de actualitate înscrise pe agenda de lucru a Comisiei Juncker.

Evenimentul “În dialog cu cetățenii pe tema migrației și a drepturilor fundamentale” a fost dedicat crizei migranţilor cu care se confruntă în prezent Uniunea Europeană și situaţiei drepturilor fundamentale ale cetățenilor, în special cele referitoare la solicitarea de azil şi la statutul de refugiat.

europe-direct-snspa-2

În sesiunea de deschidere a cafenelei, moderată de dna Loredana Licuța, coordonator al Europe Direct București, au luat cuvântul: prof. univ. dr. Alina Bârgăoanu, Decan al Facultății de Comunicare și Relații Publice din cadrul SNSPA, prof. univ. dr. Rodica Zaharia, Facultatea de Relații Economice Internaționale, Academia de Studii Economice București, şi asist. univ. dr. Flavia Durach, Facultatea de Comunicare și Relații Publice, SNSPA.

În sesiunea următoare, timp de două ore, tinerii participanți (elevi ai Colegiului Tehnic Media Bucureşti şi studenţi din ciclul de licenţă al mai multor specializări din cadrul SNSPA) au avut ocazia să discute diverse aspecte ale crizei migranților, cu ajutorul facilitatorilor: Bogdan Mureșan, expert, Biroul Studii și Analize, Institutul European din România, Alexandra Popescu, cercetător, Ionela Ciolan, fondator Amnesty International Bucharest Group și Mădălin Blidaru, delegat de tineret la Congresul Autorităților Locale și Regionale din Europa.

Mai multe detalii despre eveniment puteți găsi pe website-ul EuropeDirect București.

europe-direct-snspa-1


Sursa foto: Europe Direct Bucuresti

About the Author