S-a lansat volumul „România transatlantică”

Joi, 30 iunie, ora 17, la Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” din București a avut loc lansarea volumului „Romania transatlantică”.

Volumul colaborativ, cu un „Cuvânt înainte” semnat de George Friedman și o contribuție specială a lui Thierry de Montbrial,  este coordonat de Vasile Iuga, Mihaela Nicola și Răsvan Radu.

Peste 100 de autori și lideri contemporani dinspre toate zonele societății românești, implicați în gândirea unei noi arhitecturi pentru modelul românesc de societate au scris în volumul care abordează 7 capitole și teme distincte: Contextul internațional (coordonator Alina Inayeh); Puteri. Instituții. Idei. România, a cincea Republică (coordonator Marius Stoian); Reconectarea României la rețelele globale (coordonator Vasile Iuga); Valori culturale și dialogul disciplinelor (coordonator Mihaela Nicola); București Smart City (coordonator Bogdan Gavrilă); Scutul de apărare (coordonatori Daniel Dăianu & Victor Vevera); Predicții și perspective (coordonator Răsvan Radu).
coperta
„Lumea nu va reveni niciodată la vremurile de dinainte de 2008. Uniunea Europeană nu poate funcţiona aşa cum ea a fost imaginată în anii `90. NATO a devenit propria ei umbră. Aceasta creează o realitate complexă pentru România. Cum totul s-a schimbat, la fel şi românii trebuie să reevalueze cât de valabile mai sunt astăzi adevărurile anilor ’90 şi să reacţioneze în funcţie de ceea ce descoperă” scrie provocator, George Friedman in deschiderea volumului.

About the Author