Doi ani de „Convorbiri europene”: vă mulțumim că sunteți parte a dezbaterii!

Dragi prieteni ai revistei „Convorbiri europene”,

La aniversarea celor doi ani de existență, redacția vă multumește că ați ales să ne includeți printre sursele dumneavoastră de informare și de dezbateri pe teme europene.

Acest proiect a pornit de la dorința fondatorilor săi de a regăsi în spațiul public românesc platforme specializate în afaceri europene. Ne-am dorit de la bun început să construim un spațiu digital de dezbatere, prin publicarea de articole de opinie, interviuri, cronici și analize cu privire la Uniunea Europeană.

Lansare-SNSPA-7

Orice aniversare este un moment de bilanț. Ne bucurăm să contabilizăm la categoria „succese” faptul că am reușit să ne racordăm în timp real la evenimentele de însemnătatea europeană și globală, dar și faptul că am adus în fața cititorilor noștri interviuri cu personalități și profesioniști de prim rang în domenii conexe afacerilor europene. În acest sens, dorim să amintim, în ordinea apariției în revistă, pe: Guy Verhofstadt, președintele grupului ALDE din Parlamentul European, Excelența Sa Marek Szczygiel, Ambasadorul Poloniei la București, Paul Ivan, Senior Policy Analyst la European Policy Centre, Józef Niżnik, profesor în cadrul Academiei Poloneze de Științe (Varșovia), Cornel Ban, lector universitar în relații internaționale la Boston University și director adjunct al Global Economic Governance Initiative, Simon Hix, Harold Laski Professor of Political Science, London School of Economics and Political Science, Dana Puia Morel, policy officer, Comisia Europeană, Owen Ullmann, Managing Editor al publicației USA TODAY, Lee Becker, profesor universitar, Director al James M. Cox Jr. Center for International Mass Communication Training and Research și Ioan-Mircea Paşcu, Vicepreşedinte al Parlamentului European.

 

Lansare-SNSPA-16

La fel de important, de-a lungul celor doi ani am reușit să contaminăm cu entuziasmul nostru noi membri ai colectivului editorial și să atragem în fiecare zi noi citiori și urmăritori ai paginii noastre de Facebook.  

Lansare-SNSPA-34

Pe scurt, dragi cititori, vă mulțumim că faceți parte din cercul nostru de dezbatere, că ne citiți, că ne urmăriți și distibuiți postările noastre, că participați la evenimentele pe care le organizăm. Nu întâmplător am ales motto-ul revistei – „Teritoriul comun al europenilor este cultura.” (Paul Valéry); rațiunea de existență a revistei „Convorbiri europene” este aceea de a discuta în plan național acele subiecte care ne unesc și ne privesc pe noi toți, ca europeni.  Nu ne-am putea îndeplini acest obiectiv fără dumneavoastră. Chapeau!

Lansare-SNSPA-37 Lansare-SNSPA-40 Lansare-SNSPA-10 Lansare-SNSPA-17 Lansare-SNSPA-20 Lansare-SNSPA-21 Lansare-SNSPA-31

Redacția „Convorbiri europene”

http://www.convorbirieuropene.ro

https://www.facebook.com/convorbirieuropene/

Lansare-SNSPA-35

Post-Scriptum: Această scrisoare deschisă este ilustrată de fotografii realizate în cadrul evenimentului de lansare a celui de-al doilea număr anual tipărit al revistei, care a avut loc pe 14 iunie 2017, la Ceainăria Cărturești Verona, Strada Pictor Arthur Verona 13-15, București. Mulțumim tuturor participanților!

Fotograf: Mădălin Ștefan

About the Author